Möt Mathias Bertilfelt

Jobbar som: Operativ Chef/CO

Jobbar på: Proton Finishing

Mathias Bertilfelt började som Operativ Chef/COO i december förra året och vi är så glada för att ha honom här! Han kommer från Ymer Technology där han jobbat som global produktionstekniskchef senaste 4 åren.

Han hittade oss genom jobbannonsen, men det var intervjun med Henrik och Mari som fick honom att vilja vara en del av Proton Finishing.

”Jag kände redan när jag läste annonsen att detta kunde passa mig och efter intervjun kändes både företaget och tjänsten klockren” förklarar Mathias.

01

Så vad var det som kändes så rätt?

Jag vill kunna se den ”röda tråden” hela vägen genom företagets ambition, plan och genomförande. Det är något som avslöjar väldigt mycket om ett företag.

Drivet att utvecklas och växa gick igenom starkt i presentationen och de frågor jag fick. Att då kunna se att satsningarna som genomförts, och ligger på plan, matchar upp mot visionen gjorde att jag snabbt förstod att man menar allvar.

Satsningen som gjorts på utvecklingsteamet (X-team) är något som man inte ser på många företag. Att tillsätta en grupp med olika spetskompetens enbart för att driva utvecklingsprojekt och hålla siktet på ny teknik är rätt häftigt och visar på drivet som finns. För mig är det viktigt att det finns en stark puls och det gör det absolut här.

02

…och vad är det vi får då?

Jag har en gedigen kunskap kring produktionsutveckling, projektledning och ledarskap från min tidigare roll. Jag har även erfarenhet av att jobba brett över flera olika enheter, vilket är av stor vikt när man går in på en roll som denna. Som jag ser det är vi båda vinnare.

03

Vad kommer du fokusera på närmsta tiden?

Jag har ju bara varit här en kort tid så har mycket att sätta mig in i, men en av mina ”passion points” är att knyta samman enheterna ännu mer genom att jobba med best practice, mentorskap och teamkänsla.

Vi är starka tillsammans och det ska vi dra nytta av på alla plan. Tillsammans med en hållbar produktionsutveckling, streamlining och ett visst mått envishet så är möjligheterna oändliga.

04

Vem är han då privat?

Han är killen som byggt ett tralldäck till att efterlikna fiskbensparkett, behöver man veta mer egentligen?! Inte jag i alla fall, han fick genast min OK-stämpel.

Nyligen avslutade han och frun Hanna ett husbygge, kommande projekt blir att skapa trädgården så man kan gissa att våren är fullbokad för dem.

När han inte sysselsätter sig med storartade projekt, åker MC eller försöker få in lite tid för att jaga, så är det fritidsaktiviteter med deras två barn och härligt familjehäng som står på agendan.

Så även i denna familj är det tacofredagar och vardagsstress som är en del av livet, skönt att vi alla är så lika ändå.

Varmt välkommen Mathias!

Enjoy
succeeding
together.®