Teknikrör i Kinna AB och Gunnar Hansson Svetsteknik stärker upp och går samman i nytt bolag, Weldin Gothenburg

För att skapa en mer effektiv, flexibel och starkare organisation går nu Proton-ägda bolagen, Teknikrör i Kinna AB och Gunnar Hansson Svetsteknik AB, samman. Sammanslagningen innebär större möjligheter att utveckla företaget och erbjudandet mot kund. Det nya företagsnamnet blir Weldin Gothenburg AB.

– Att vi blir en större organisation med mer kapacitet kommer enbart gynna våra kunder, både befintliga och nya. Vi kan ta in fler och större jobb samtidigt som våra kunder ändå kan ha kvar sina kontaktpersoner. Att vässa erbjudandet och ha en tätare dialog med kunderna är bara några exempel på vad vi ser en en starkare organisation kan bidra till, säger Martin Svensson, VD på Teknikrör.

– Nu får vi mer kapacitet att växla upp och ta in fler roliga uppdrag. Våra medarbetare är väldigt positiva till förändringen, vilket självklart är viktigt för oss då de är ryggraden i verksamheten. Med en större organisation, och med en ägare som Proton, kan vi dessutom ha större fokus på hållbarhet, säger Gunnar Hansson, VD på GH Svetsteknik.

Sedan en tid tillbaka delar de båda företagen lokaler i Mölndal men kommer i samband med sammanslagningen att flytta till nya lokaler i Storås industriområde strax utanför Göteborg.

Två starka, välrenommerade företag med unik kompetens kan erbjuda än mer kapacitet och flexibilitet till våra kunder.

David Gustafsson

koncernchef Proton Group

– Det här är två starka, välrenommerade företag med unik kompetens och genom att slå samman bolagen stärker vi upp och kan erbjuda än mer kapacitet och flexibilitet till våra kunder. Vi ser flera fördelar med det en större organisation kan erbjuda, säger David Gustafsson, koncernchef Proton Group.

Teknikrör och GH Svetsteknik, som båda förvärvades av Proton Group för två år sedan, erbjuder helhetslösningar inom rörarbeten av industrirör, processrör, livsmedelsrör och VVS. Förutom olika typer av tekniskt avancerade entreprenader utför man även montage, reparationer samt service- och underhållsarbeten. Det senaste året har de båda bolagen tillsammans investerat och rekryterat flertalet kompetenta medarbetare, främst inom montage.

Weldin Gothenburg kommer, precis som Teknikrör och GH Svetsteknik, tillhöra Protons affärsområde Proton Structure.

Fler nyheter

Enjoy
succeeding
together.®