Peter Fahar ny affärsområdeschef och VD för Weldin Gothenburg

Vi är glada att meddela att Peter Fahar tillträder som ny VD för Proton-ägda Weldin Gothenburg.

Peter blir även affärsområdeschef för affärsområdet Proton Structure, som Weldin tillhör. I sin roll kommer Peter ha ett strategiskt ansvar för bolagets utveckling och framför allt ha ett stort operativt ansvar inom försäljning, marknad och projektledning. För Proton Group innebär rekryteringen stora möjligheter att växa och utvecklas inom affärsområdets nisch

Peter har en bred och mångårig erfarenhet från olika ledande befattningar inom främst byggbranschen, bland annat PEAB och Skanska. Peter tillträder sin roll på Weldin den 17 april och kommer att vara placerad på kontoret på Storås industriområde utanför Göteborg.

– Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att driva Weldin framåt. Det är ett väldigt gott gäng med hög kompetens och engagemang som jag ser fram emot att bli en del av. Nu ska vi satsa på att vässa erbjudandet och genom en tätare kunddialog bli bäst i branschen på det vi gör, säger Peter Fahar.

David Gustafsson, koncernchef på Proton Group har varit t.f. affärsområdeschef för Weldin och lämnar nu över rollen till Peter.

– Peter har helt rätt bakgrund och framför allt personlighet för att driva Weldin framåt. Med sin breda erfarenhet inom bland annat byggbranschen ser jag stora möjligheter och förutsättningar för att växa. Det blir även ett naturligt led i vår satsning att stärka upp och erbjuda än mer kapacitet och flexibilitet till våra kunder, säger David Gustafsson, koncernchef för Proton Group.

Peter Fahar

VD Weldin Gothenburg

072-819 8098 peter.fahar@weldin.se

Fler nyheter

Enjoy
succeeding
together.®