Marcus Landin ny VD för Proton Lighting

Vi är stolta att meddela att Marcus Landin har tillträtt som ny VD för Proton Lighting. I sin roll kommer Marcus ha ett strategiskt ansvar för bolagets tillväxt och framför allt ha en central roll inom försäljning, produktutveckling och marknadsföring. För Proton Group innebär rekryteringen stora möjligheter att växa och utvecklas inom bolagets nisch.

Marcus har en mångårig och bred erfarenhet från ledande befattningar inom belysningsbranschen där han haft fokus på produktutveckling, teknik, försäljning och marknad.

Senast kommer han från Jabo Nordic AB där han har haft rollen som VD och dess för innan vice Vd på Elektro Elco med varumärket hidealite. Marcus tar över efter tidigare VD Per Ekholm, som valt att kliva av sin roll för att fokusera på egen konsultverksamhet.

Jag är oerhört glad över att ha fått förtroende att driva Proton Lighting framåt. Jag ser stor potential i varumärkena Exaktor och Solution som jag känner till mycket väl sedan tidigare. Belysningsbranschen är på en spännande resa där vi på Proton Lighting kommer fortsätta utveckla marknaden tillsammans med våra kunder och partners, säger Marcus Landin, nytillträdd VD på Proton Lighting.

Marcus tillträdde rollen som VD den 4 september och är placerad i Värnamo där huvudkontor, produktutveckling och produktions finns.

Med Marcus breda och praktiska bakgrund från belysningsbranschen kommer han tillföra mycket till Proton Lighting och gruppen. Han kommer dessutom in med mycket energi och nytänkande och jag är övertygad om att han kommer bidra med flera nya perspektiv och idéer.

David Gustafsson

Koncernchef, Proton Group.

Fler nyheter

Enjoy
succeeding
together.®