Vi tar hållbarhetsarbetet vidare

För två år sedan publicerade vi stolt vår första hållbarhetsberättelse, vilket då var början på en spännande och lång resa som nog aldrig tar slut. Alla medarbetare är direkt eller indirekt involverade i hållbarhetsarbetet och hållbarhetsteamet inom Proton har fortsatt starkt fokus på det hållbarhetsarbete som görs inom samtliga bolag i gruppen.

För oss är det självklart att dela med oss av våra kunskaper och arbete, för hållbarhetsarbetet gör man inte själv – det gör man tillsammans!

Maria Thom är hållbarhetschef på Proton Group och är en av dem som driver hållbarhetsfrågan inom gruppen och har även arbetat fram hållbarhetsberättelsen.

Varför tar vi fram en
hållbarhetsberättelse?

– För oss är det viktigt att visualisera vårt hållbarhetsarbete. Att skapa en plattform och staka ut vår riktning ser vi hjälper oss på resan. Att sprida den externt gör vi då vi vill vara så transparenta som möjligt. Vi är säkra på att det kommer hjälpa oss genom att bland annat synliggöra färdriktningen för våra kunder och övriga intressenter.

Hur jobbar vi med den framåt?

– Vi stakar ut mål och riktlinjer för hela gruppen generellt men än mer specifikt mot våra olika affärsområden. Hållbarhetsabetet står väldigt högt upp på agendan hos oss och det är stort fokus på frågan inom alla led och processer inom Proton Group. Genom vårt arbetssätt och att uppdatera hållbarhetsberättelsen årligen visar vi både för oss själva och andra vad det är vi gör och synliggör resultatet av vårt arbete.

Hur har hållbarhetsberättelsen mottagits?

– Vi har helt klart fått fler reaktioner på den än förväntat – och enbart positiva! Flera kunder och andra samarbetspartners som vi träffat som fått en hållbarhetsberättelse i handen har återkommit och bett om fler. Det tog inte många veckor innan de första vi tryckte tog slut och vi fick snabbt beställa fler, vilket är jätteroligt. Vi har fått frågan från flera håll att komma och berätta om vårt arbete och dela med oss om hur vi gör och vart man börjar. För oss är det självklart att dela med oss av våra kunskaper och arbete, för hållbarhetsarbetet gör man inte själv – det gör man tillsammans!

 *Proton står för positiv förändring. Med smarta industriella lösningar skapar vi meningsfulla jobb och hushållar med jordens resurser. Tillsammans kan vi bidra till en bättre värld för nästa generation.

Hållbarhetsberättelsen Proton Group 2024

Vill du
veta mer?

Här kan du ta del av Positivitet, vår hållbarhetsberättelse. Har du frågor eller önskar veta mer om vårt hållbarhetsarbete är du varmt välkomna att kontakta oss!

Läs Positivitet här

Maria Thom

Hållbarhetschef

0370-65 62 13 maria.thom@protongroup.com

Fler case

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam

Enjoy
succeeding
together.®