Proton Technology växer i Italien

Proton Technology fortsätter att expandera internationellt. Med nya samarbetspartnern MaterialScan får kunder i Italien tillgång till Proton Technologys vassa erbjudande inom korrosionsprovning och ytanalys.

Medarbetare från Proton Technology och nya italienska representanten MaterialScan, utanför Universitetet i Trieste. MaterialScan är en spin-off, grundad av forskare från Universitetet i Trieste. Från vänster Alessio Ferluga VD för MaterialScan, Joakim Ekström Technical Sales Manager och Stefan Gustafsson-Ledell VD, Proton Technology samt Luca Cozzarini och Lucia Marsich MaterialScan.

Att expandera internationellt är en del av Proton Technologys tillväxtstrategi. Tillväxten ska ske genom att etablera nya affärsrelationer både inom provning och försäljning, förklarar Joakim Ekström som är Technical Sales Manager på Proton Technology.

– Vårt mål är att erbjuda våra kunder en sömlös och bekymmersfri helhetslösning där vi möter kundernas specifika behov av provning och analys. För att klara det behöver vi komplettera med utrustning, tjänster och utbildning som vi inte själva har i huset. Därför har vi redan i dag framgångsrika samarbeten med andra laboratorier i Europa, bland annat i Tjeckien och Tyskland. Som kund behöver du bara ringa ett samtal, och det är till oss, så löser vi helheten i samarbete med våra internationella partners, förklarar Joakim.

Nordisk kunskap eftertraktad

Genom att etablera samarbeten inom försäljning avser man också att bredda kundkretsen och ge fler europeiska kunder tillgång till den unika expertis kring korrosionsprovning som finns i Norden.

– Det faktum att vi provar mot fordonsindustrin gör att vi kan hjälpa våra kunder med att verifiera sin produkt mot den angivna matrisen. Vi har koll på den nordiska standarden och har kunskap, kapacitet och utrustning att göra avancerade cykliska tester. Med kunder som Volkswagen, Daimler-Benz, Tesla och Ford har vi en omfattande erfarenhet som är attraktiv på den internationella marknaden.

Med hjälp av MaterialScan får nu italienska tillverkningsföretag möjlighet att dra nytta av Proton Technologys kompetens.

– Italien är en spännande och stor marknad – här finns många industrier inom bygg, aluminium, båtvarv med mera som verkligen kan ha glädje av våra tjänster. MaterialScan kommer att fungera som vår representant och vi ser att deras kompetens och kontakter inom material och utveckling är väldigt värdefulla!

4 snabba med Alessio Ferluga, grundare och VD MaterialScan

01

Berätta mer om MaterialScan!

MaterialScan startade 2015. Företaget är en spin-off från Universitetet i Trieste, och vi som startade företaget är ett team materialingenjörer specialiserade inom industriell forskning med inriktning mot nya material och produktutveckling. Själv har jag tio års erfarenhet av projektledning inom forskning och utveckling, både inom akademin och i privata företag.

02

Om du skulle beskriva Proton Technology med ett ord?

Kvalitet. Det ordet täcker flera olika aspekter av Proton Technologys professionalism: spjutspetskompetens inom korrosions- och ytanalys, ett kvalificerat kundbemötande och en fantastisk noggrannhet i detaljerna kombinerat med korta ledtider och hög servicenivå.

03

Varför är partnerskapet med Proton Technology viktigt för er?

MaterialScan är ett ungt företag som jobbar med innovativa tjänster. Vi har byggt vår trovärdighet genom vårt samarbete med stora företag. Men att bygga förtroende hos små och medelstora italienska företag är en annan typ av utmaning och i detta kommer vårt partnerskap med Proton Technology att möjliggöra en snabb tillväxt.

04

Vad tycker du är det bästa med Sverige?

Att ni har en så bra balans mellan arbete och fritid. Vi italienare lever i vad jag skulle vilja kalla ett överuppkopplat samhälle, och det är möjligt att vi har gått på en myt, men för oss har Sverige hittat en effektiv modell för hur man kan skapa livskvalitet. Ni har ett vidsynt sätt att hantera sociala och miljömässiga utmaningar i relation till ekonomiska, energimässiga och mänskliga resurser.

Enjoy
succeeding
together.®